Wild West Ruurlo | Natuurhuisje | Vakantiehuisje

De omgeving

De Achterhoek leent zich uitermate voor schitterende fiets- of wandeltochten.
Start de Achtkastelenroute door Vorden of de Wijnroute langs diverse wijndomeinen. Of loop samen in Ruurlo het Liefdespad.

Vanuit Wild West Ruurlo wandel je in twintig minuten naar het Kasteelmuseum More. De hooiberg is een mooi vertrekpunt voor diverse wandelingen in de omgeving. Het dichtstbijzijnde dorp is Ruurlo, op 2 kilometer, hier vind je tevens het station.

Dichtstbijzijnde steden zijn:

 

Wandelroutes vanuit de hooiberg

Direct vanuit de hooiberg van Wild West Ruurlo, kun je al heerlijk wandelen. Zo loop je bijvoorbeeld een gedeelte van het Trekvogelpad.

Het Trekvogelpad, ook wel ‘Pieterpad-overdwars’ genoemd, is een must voor ornithologen want het Trekvogelpad loopt langs veel vogelnatuurgebieden. De Noord-Hollandse veenweiden, de Utrechts Heuvelrug, de zandverstuivingen op de Veluwe en de Achterhoek. Het Trekvogelpad laat het je allemaal zien. 

Ook het Graafschappad loopt bijna voor de deur van de hooiberg langs. Het Graafschappad is een afwisselend Streekpad door een relatief onbekend stukje Nederland. Kleine bosjes, fraaie landgoederen en typische Saksische boerderijen in de Achterhoek, met in het westen de zompige uiterwaarden van de IJssel. Naast veel natuur kom je ook langs kastelen en oude stadjes als Zutphen en Doesburg.